Novinky


27.12.20 - Předpověď pro rok 2021

Nový článek Předpověď pro rok 2021

17.10.20 - Novoluní

Nový článek o Novoluní 16.10.2020 v sekci Astromedicína.

22.11.18 - Homeopatie do kapsy

 e-shop 

Napsala a vydala jsem knihu HOMEOPATIE DO KAPSY - První pomoc, Autopatie, Tkáňové soli, můžete si ji objednat přes náš kontakt: fatima@fatima-astro.cz. Ukázky z knihy můžete vidět zde.

Astromedicína

Předpověď na rok 2017

V září 2009 vstoupilo Pluto do znamení Kozoroha, kde již několik let hluboce zasahuje naše nitro a nenechává nikoho z nás v klidu. Velmi naléhavě nutí každého z nás ke změně svého života a tím narušuje naši jistotu a způsobuje změny, které již budou trvalého rázu bez návratu do minulosti. Mnozí to mohou pociťovat již tím, že se jim mnohdy obrátil celý život a dodnes se s tím nemohou vyrovnat. Pokud se někdo těmto změnám brání, pak ho mohu upozornit, že se jim určitě stejně nevyhne, protože Pluto v tomto znamení setrvá až do 19. ledna 2024. Je proto dostatek času na vlastní transformaci a bude ji muset udělat každý z nás, jinak může být zastaven a tím i nucen tento krok udělat. Energie Pluta bude stále sílit a tím jeho vliv pocítí úplně každý.

V lednu se uvolňuje napětí mezi Uranem a Jupiterem, které způsobí rozbití všech jistot. Proto je dobré ještě zachytit to, co zbývá, protože najednou se nebude možno o co opírat a je nutné také zhodnotit, co můžeme zbořit a co bychom se měli pokusit zachránit. Je dobré se kolem sebe rozhlédnout a najít svou cestu i za předpokladu, že se přestěhujete, nebo začnete cestovat, protože cítíte, že jdete za svým štěstím. Jedná se o karmu, kterou je nutné naplnit, protože v životě každého z nás je nutný pohyb a změna a Vesmír ji od nás žádá.

V únoru se dostává do kvinkunxu Ceres s LILITH, kdy vycházejí na povrch vlastní stíny a je poslední možnost se jich zbavit. Jedná se o tzv. generální úklid ve svém nevědomí. Po celou dobu, co byla LILITH ve znamení Štíra, bylo možné léčit svá vnitřní traumata a tím nalézt novou rovnováhu. Ceres pak pomáhala opět najít cestu, nebo ji naopak ztratit, abychom mohli najít nový směr. Jedná se o důležitý cyklus, kdy poznáváme, co je důležité a co je možné pustit. Tento proces je potřebný, abychom se zbytečně nevraceli ke starým a nepotřebným vzpomínkám.
CHIRÓN v kvinkunxu na Jupitera naopak ukazuje cestu léčení naší duše. Jedná se neustále o léčení vztahů jak k sobě, tak i ke svému okolí. Je to věčné téma, které provází lidstvo celá staletí, a opět dostáváme šanci vyřešit tento problém, abychom byli konečně šťastní. Nedělám si iluze, že se to podaří, ale každý můžeme přispět nalezením vnitřního klidu a trpělivosti, pak se vylepší i vztahy jak v nás, tak kolem nás a budeme se cítit daleko lépe. Tímto krokem se budou od nás učit i naše děti a vnoučata a ti budou pak tím hlavním pilířem za lepší komunikaci mezi lidmi a národy.
Tento měsíc také LILITH opouští znamení Štíra a vstupuje do znamení Střelce.

V březnu svou retrograditou se opět Jupiter dostává do napětí s Uranem, tak vzniká nová šance změnit všechno, co cítíme jako nutné a potřebné k této změně. Rozhodnutí začínají gradovat již koncem února, kdy se dostává do konjunkce Mars s Uranem, a proto napětí v nás a kolem nás jen roste. V době této konjunkce je i zároveň novoluní (26. února 2017), tak můžete pociťovat i velmi silné vibrace k uvolnění nashromážděných emocí.

V dubnu můžeme pociťovat velký neklid a nejistotu a možná i chaos. Může nastat i pocit, že se všechno vybudované najednou hroutí. Ve skutečnosti tomu tak není, jen se věci daly do pohybu a je jen na každém, jak tento proud energií uchopí. Karmický uzel vstupuje do znamení Panny, tak více analyzujeme a zabýváme se podrobnostmi místo toho, abychom vzali problém jako celek. Ukazuje se nám i několik cest, a to možná může mnohé znejistit v rozhodování.  Poslouchejte své srdce a najdete vždy ten správný směr.

V květnu vstupuje Uran do trigonu se Saturnem a uvolňuje tak zkostnatělé postoje a na scénu může vstoupit nový proud. Přichází pomalu a nejistě, ale nastává uvědomění si touhy po svobodě a zboření některých hranic. Není nutné se bouřit, ale překonat úzkost a strach a vystoupit ze stínu.
Mars v napětí s LILITH vynese na povrch nespokojenost a pomůže vytrhnout poslední kořeny starých a dlouhodobých procesů a najednou se začne lépe dýchat. Pozor ale na to, že LILITH ve Střelci způsobuje ztracenost a možné bloudění, proto je dobré být obezřetný a nenechat se zase příliš Marsem strhnout. Pak by se mohlo stát, že budeme mít opět co napravovat. Napětí způsobuje pocit neustálého omezení, kde je nutné si uvědomit, že svobodu není nutné hledat jen venku, ale můžeme ji nalézt i ve svém nitru.
Koncem května vstupuje do opozice Mars se Saturnem a jejich vliv zasahuje i do začátku června.

V červnu najednou cítíme uvolnění a začínají nové plány. Je dobré přivést v realitu i plány, které byly dlouho uloženy v hlavě. Aspektace Marse na karmické uzly ukazují, že začátky v tomto měsíci mohou mít i delšího trvání. Také sňatky uzavřené právě tento měsíc, by mohly vydržet a zároveň i všechna nově navázaná přátelství. Je také možné postoupení na vyšší post v zaměstnání. Tento měsíc dává mnoho možností, jen tuto šanci je třeba využít a uvést v realitu.
Je dobré pečovat o své zdraví, jelikož alergici mohou mít větší problémy než kdykoli jindy. Je dobré si neustále uvědomovat, že mnoho problémů nosíme v hlavě a měli bychom se zamyslet nad tím, co nemůžeme rozdýchat a proč emoce někde jen hluboko ukládáme, bez jakéhokoli zpracování. Při tomto uvolnění napětí, je dobré zamyslet se nad sebou a svým dosavadním životem a začít měnit všechno, co cítíme jako přítěž.

V červenci se dostává Mars do opozice s Plutem a najednou můžeme začít pociťovat, že někdo chce s námi manipulovat, mít nad naším životem moc. Nyní nastává ten okamžik, kdy se nitro může vzbouřit a říci „dost“. Také od nás se očekává určitý boj a nenechat si druhými zasahovat do soukromí. Je důležité dořešit již dlouhodobé spory a zasadit se o svá práva – ať se jedná o vyrovnání po rozvodu, dokončení sporů, či třeba i vnitrostranické spory apod.
Jupiter s Neptunem ukazují na potřebu vyrovnat vztahy kolem sebe, ale i v sobě, abychom našli svou hodnotu. Je také vhodná doba na vyčištění uložených emocí a zbavení se jich. Tím se najednou můžeme cítit lehčí a silnější, protože již nebude v naší cestě žádná překážka a strachy a obavy pak lépe rozplyneme. 
Tento měsíc je velmi vhodný na uspořádání si všech životních hodnot a také problémů na všech úrovních. Pokud je člověk nemocen, pak je nejlepším obdobím na vyčištění organismu i hlavy a uzdravení se. Jde přeci o nejsilnější měsíc v roce, který je pod vládou životadárného Slunce. 

V srpnu můžeme očekávat mnoho změn a rozhodnutí. Velmi často budeme stát na rozcestí a velmi pečlivě zkoumat, která cesta je pro tento okamžik nejvhodnější. Mnoho o tom může říci napětí mezi Jupiterem a Plutem, kdy se mohou objevit problémy se zády, ledvinami a klouby.  Jedná se o upozornění, že setrváváte  dlouho v jedné situaci a nemáte odvahu ji rozhodnout. Tato ztuhlost se pak projevuje i na úrovni našeho těla. Je na čase rozproudit kolem sebe energii aktivity a změn dokud je léto v plném proudu a my máme mnoho energie. Pak bude všechno obtížnější.
Je také velmi důležité přijmout i své stinné stránky a neukrývat před sebou pravou tvář, jen tak je možné změnit a napravit co je potřeba. Nejsme pštrosi, abychom neustále ukrývali hlavu do písku. Je možné se vyburcovat k mimořádným činům a tím se i dostat ze životní krize, kterou můžete již nějakou dobu prožívat. Tím zregenerujeme nejen svůj život, ale také své zdraví.

V září již nastává babí léto a stejně jako příroda již dokončuje svou práci, aby se v klidu mohla připravovat na zimu, tak i my bychom měli uvažovat stejně. Vždyť i my jsme součástí přírody.
Všechno nás nabádá tomu, abychom dokončovali a uzavírali rozdělanou práci. Vesmír dává dostatek času a prostoru, abychom všechno zvládli. LILITH nastavuje zrcadlo, tím lépe vidíme, co je stále nevyřešeno, jen se nesmíme bát do tohoto zrcadla nahlédnout a vidět ryzí pravdu. Někdy je to velmi těžké a bolestné, ale pokud jsme postupovali pomalu a odhodlaně, pak se není čeho obávat. Pro mnohé se jedná o zkoušku, jak mají zpracovávat všechna důležitá témata, která se jich bezprostředně týkají. Nakonec se otevře nová cesta, která povede do nových a neznámých krajin. Dostane se všem nových rozměrů a poznatků, ale je nutné používat zkušenosti, kterými jsme prošli. Jen je dobré mít na paměti, že můžeme mnoho získat, ale také ztratit, jedinou radou je trpělivost a rozvaha.

V říjnu se čistí rodinné vztahy. Jednoduše řečeno se otevírá v každé rodině třináctá komnata, kterou je nutné vyklidit. Je totiž zvykem dělat všechno kolem, ale před vlastním prahem si neuklízet. Nyní nastal čas se pustit i do tohoto úklidu a nikdo před ním neutečeme. Pokud se tato komnata jen zavře, pak může zhasnout i Slunce. Pak dá daleko větší námahu ho opět rozsvítit. Odstraňte závaží a osvoboďte svou mysl. Jedná se o cestu k uzdravení ducha, těla i života.
Jupiter se dostává do napětí s Uranem, proto mohou do našeho života vstoupit náhlé a neodvratné změny. Všechno se může dít rychle, a kdo není přizpůsobivý, může mít i nějaké problémy. Je dobré naučit se plynout jako řeka, která se umí přizpůsobit nastalé situaci a tím ji i zároveň vyřešit. Jedině tak může každý z nás dosáhnout své vnitřní svobody. Může se také stát, že nastane situace a bude nutno otočit svůj život o 180°. To se týká všech, kteří stále váhají a nevědí, kterou cestou se vydat. To se týká především lidí, kteří jsou mezi 41 – 45 rokem života. 
Je také velmi důležité dbát na své zdraví, protože se mohou zhoršit chronické nemoci a možná by bylo dobré i změnit způsob léčby. 
V tomto období i nastává boj o moc a vnitřní revoltě.
 
V listopadu se mnohým mohou rozplynout naděje, nebo naopak najdou sílu otevřít si cestu ke svobodě a nezávislosti. V nitru nastává rozpor a napětí, které je nutné řešit a vyrovnat. Jen si každý bude nucen najít svůj správný směr. Nevadí, že někdo s vámi nesouhlasí nebo vy nesouhlasíte s ním. Jedná se o učení přijmout názor toho druhého a respektovat ho. Odnaučit se vnucovat své názory druhým a nutit je s nimi pracovat. Pokud najdeme tuto svobodnou vůli pro každého, pak se dokončí cyklus a bude se moci stavět na nových základech.
Ceres s Neptunem stojí na rozcestí a dává možnost nechat si růžové brýle jít za vidinou nebo opustit břemeno, které svazuje a vydat se do neznáma. Prožíváme stále rok jedna, který je plný rozhodnutí a nových začátků. Jen je dobré tento fakt přijmout a řídit se jím, jinak se můžeme vrátit zpět a opakovat minulý vibrační cyklus. POZOR NA TO!!!

V prosinci se uzavírá rok jedna a ještě můžeme některé věci začít, abychom plnili vibrační cykly života a splynuli s řekou, která omývá a očišťuje, pokud jí to dovolíme. Je nám dáno vystoupat na vrchol, jen si položme otázku – chcete tam vystoupat a dosáhnout vrcholu, abyste se mohli rozhlédnout, nebo vám stačí se podívat jen s římsy? Pokud chcete vystoupat, pak je nutné se opřít o svůj vnitřní pevný bod a jít za svým stanoveným cílem. Pokud ne, pak zůstáváte jen v polovině cesty a nemusíte dosáhnout tam, kam jednou budete potřebovat. Jedná se o rozhodnutí, které vás bude provázet celým devítiletým cyklem. Pokud se rozhodnete špatně, pak je třeba toto rozhodnutí přijmout se všemi důsledky a následky. Pak není dobré závidět druhým a házet jim klacky pod nohy, protože i vy jste měli stejnou šanci jako oni, jen vám chyběl dostatek odvahy vydat se do neznáma. 

Na závěr bych dodala jeden citát:
„Všichni bychom si přáli v životě co nejlepší naplnění. Proto musíme být tam, kde se život odehrává. To znamená právě tady a teď.“         ( Fred von Allmen )